Det är ingen hemlighet att den digitala världen har en hisnande framfart i vår värld idag. Mycket indikerar på att allt fler människor drömmer om att kunna arbeta mer digitalt och gå ifrån det traditionella platsberoende arbetssättet. Detta för att skapa work/life balace i sitt liv.

För Bra För Att Vara Sant?

Uttrycket ”för bra för att vara sant” är ett uttryck som håller människor tillbaka. Ett sådant uttryck och tankesätt gör att människor inte växer och hindrar medarbetare från att nå sitt högsta potential.

Det leder förmodligen till att man tillslut tappar talanger eller att de inte ens får ett intresse att arbeta på företaget. Som företagare och ledare är det extremt viktigt att tänka på vad den yngre generationen kan tänkas ha högst upp på sin önskelista när det gäller arbete.

Idag är det väldigt populärt med att man ska kunna styra över hur man lägger upp sin arbetstid och var man arbetar ifrån. Det gamla traditionella arbetssättet med in stämpling, samma arbetstider, måndag till fredag är inte lika lockande.

För att man ska kunna locka till sig de bästa behöver man som företagsledare tänka om och anpassa sig lite efter hur det faktiskt ser ut där ute idag och inte hur det alltid sett ut.

Trivsel Skapar Hållbarhet

Att medarbetare trivs på sitt företag är väldigt viktigt. Det är ganska avgörande för om en medarbetare stannar och arbetar tillsammans med företaget för att nå företagets mål.

Arbetsförhållanden där man trivs medför hållbarhet i både arbetskvalité och behållning av duktiga talanger. En annan faktor som ökar trivseln är hälsa och miljötänk. Detta ger dessutom ett piggare team som mår bättre både fysiskt och psykiskt.

Digitaliseringen

Teknologin idag tillåter ett sådant arbetsrätt där man kan jobba 100% på distans eller i den mån som fungerar bäst. Det går att arbeta på ett säkert sätt på distans och det skapar inte problem för ett företag.

Man behöver bara göra på rätt sätt och har tydliga riktlinjer gällande hur man ska gå tillväga när man arbetar på distans. Självklart finns det många människor som vill vara på plats och arbeta och kommer det nog alltid att finnas. Men trenden går mot frihet under ansvar.

Digitaliseringen gör det möjligt för alla bolag att nå ut till andra marknader utanför Sverige och anställa medarbetare från andra länder. Man kan ha lika många möten fast man inte sitter fysiskt runt samma bord.

IMAGE:PEXELS